Boordcomputers en Fleetmanagement

Hoe beheert u uw voertuigen?

Band

De technologie is beschikbaar om heel erg veel van uw voertuigen en materieel te weten, op het moment dat het gebeurd. En om altijd te weten waar het voertuig zich bevind. En meer.

Het moeilijke deel is te bepalen welk systeem u gaat gebruiken.

Modulaire boordcomputers

Een modulair boordcomputer systeem is een systeem waarmee u klein kunt beginnen en eenvoudig kunt uitbreiden zodra u dat wilt.

Fase 1: Installatie van de boordcomputer met GPS

De boordcomputer functioneert als een GPS tracking systeem. Op kantoor weet u nu ook waar het voertuig zich bevind. Aan de hand van de positie gegevens kunt u ook uw planning hierop afstemmen.

Fase 2: Aansluiten van voertuig gegevens

Van vrijwel alle voertuigen, zelfs machines, kunt een grote hoeveelheid aan gegevens aflezen. Denk aan temperatuur van de olie, van het water, stand van het gaspedaal, de gebruikte versnelling, enzovoort. Via de boordcomputer kunnen deze gegevens bekeken worden.

Fase 3: Aansluiten van additionele sensoren

Beschikbare aanvullingen zijn sensoren voor brandstofmanagement en voor bandenmanagement. Bij brandstofmanagement kunt u denken aan verbruiksregistratie en diefstal detectie. Bij bandenmanagement denkt u aan diefstal detectie, spanning en temperatuur controle.

Fase 4: Modelleren en voorspellen

Kijk niet alleen naar de huidige staat van de voertuig onderdelen, maar probeer inzicht te krijgen in het functioneren ervan om zo te kunnen voorspellen wanneer deze vervangen moeten worden. Zo kunt u reparaties en dus ongeplande stilstand voorkomen.

Voor meer informatie, advies of een offerte kunt u contact opnemen met ons. Wij helpen u graag verder.